Inhoudsopgave
-
Over IKC Braambos
-
Het onderwijs
-
Ondersteuning en veiligheid
-
Contacten tussen school en ouders
-
Resultaten van ons onderwijs
-
Schooltijden en opvang
-
Overige wetenswaardigheden
-
Jaarplan 2023-2024
-
Nuttige adressen
-> Terug naar de inhoudsopgave
2.2 Medewerkers
Leerkrachten
Het team van Het Braambos bestaat uit 24 leerkrachten die lesgeven aan 14 groepen. Dit houdt in dat er fulltime en parttime leerkrachten werkzaam zijn. Diverse groepen hebben twee leerkrachten. Naast het lesgeven aan een groep, hebben de leerkrachten vele andere taken, zoals het organiseren van activiteiten en het vormen en implementeren van de onderwijskundige ontwikkelingen in de school. Regelmatig volgen de leerkrachten cursussen om bij te blijven in het vak om op deze wijze hun bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de school. Leerkrachten hebben zich gespecialiseerd in bijvoorbeeld in remedial teaching, ICT, het jonge kind, zorgcoördinatie, gedrag. Er zijn vakleerkrachten (bewegingsonderwijs en muziek) en verschillende specialisten verbonden aan de school. Het team is verdeeld in de onderbouw (groep 1 t/m 4) en de bovenbouw (groep 5 t/m 8).
Rollen/functies
- Administratief medewerker. De administratief medewerker, mevr. N. (Nancy) van Benten, is vier dagdelen (ma,di,do en vr tot 13.00 uur) per week bij ons op school om administratieve werkzaamheden te verrichten. Ook draagt zij zorg voor het inkomend telefoonverkeer. Zij draagt zorg voor de leerlingen- en de financiële administratie.
- Conciërge. Dhr. M. (Mario) Commissaris draagt 5 dagen per week zorg voor het dagelijks onderhoud van het gebouw en de omgeving en ondersteunt het personeel met diverse werkzaamheden, zoals kopieerwerk en het uitvoeren van dagelijkse klusjes. Naast deze taken is dhr. Commissaris ICT-er en hoofd BHV (bedrijfshulpverlening). Ook hij draagt tevens zorg voor het inkomende telefoon verkeer.
- Engels - De leerkrachten hebben een training Classroom English gevolgd van Early Bird. Ze worden hierin ondersteund door vakleerkracht mevr. F. (Frederique) Kleverlaan.
- Gymnastiek - Twee maal per week geven dhr. R. (Roan) Agterhof de groepen 1-8 bewegingsonderwijs. Naast de lessen bewegingsonderwijs is de vakleerkracht ook belast met het organiseren van de deelname aan sporttoernooien, sportdagen en andere sportieve evenementen.
- ICT-coördinatie. ICT is niet meer weg te denken uit het onderwijs. De leerkracht (vacature) coördineert en is mede verantwoordelijk voor de onderwijskundige ontwikkelingen op het gebied van ICTLeescoördinatoren -) De leescoördinatoren D. (Daniëlle) Kühnen en A.(Anneke) van den Akker hebben een actieve rol in het borgen van onze visie op lezen, het opstellen van een jaarplan, het onderhouden van een gevarieerde boekencollectie, het school - breed deelnemen aan leescampagnes, en het zorgen voor deskundigheidsbevordering van het team.
- Kunst en Cultuur - Mevr. D. (Daniëlle) Blom coördineert deze activiteiten. Ze heeft nauw contact met C Punt Haarlemmermeer en draagt zorg dat de jaarlijks gekozen activiteiten aansluiten bij onze thema's.
- Muziek - Eenmaal per week hebben de leerlingen muziekles van mevr. D. (Daphne) Heins
- NT2, specialist nieuwkomers - Als specialist geeft mevr. D. (Daniëlle) Kühnen ondersteuning aan leerlingen en collega's. Collega's staat ze bij in vraagstukken die met het lesgeven aan nieuwkomers samenhangen.
- Onderwijsondersteuning. Er is één onderwijsassistent, mevr. S. (Saskia) Blom en er zijn twee leerkrachtondersteuners, mevr. A. (Antoinette) Borchers en mevr. S. (Sandra) van de Kerkhof, inzetbaar op Het Braambos. Op het moment dat zij het zelfstandig werken van de leerlingen begeleiden heeft de leerkracht de mogelijkheid extra ondersteuning te geven aan individuele- of kleine groepjes leerlingen. Door de krapte in onze formatie staan zij in schooljaar 2023-2024 met regelmaat in de rol van leerkracht voor de groep. Hierbij worden ze ondersteund door de leerkrachten.
- Rekencoördinator - Mevr. A. (Anouk Maarleveld) bewaakt en bevordert de kwaliteit van het rekenonderwijs.
- Taalcoördinator - Mevr. D. (Daniëlle) Gelaudie) bewaakt en bevordert de kwaliteit van het taalonderwijs.
- Vertrouwenscontactpersoon. Bij zorgen of klachten over ongewenste omgangsvormen op school, zoals pesten, ongewenste intimiteiten, discriminatie, agressie en geweld of vermoedens van kindermishandeling kunnen ouders, kinderen en medewerkers een beroep doen op ondersteuning door de contactpersoon. Binnen onze school zijn mevr. M. (Mirjam) Winkel en mevr. D. (Daniëlle) Gelaudie belast met deze taak.
Het beleid met betrekking tot seksuele intimidatie, agressie, geweld en discriminatie, zoals dit door de vereniging Meer Primair is vastgesteld ligt ter inzage bij de directie.
In paragraaf 3.2 leest u meer over de inhoudelijke invulling van de taak van deze contactpersonen. - Zorgcoördinatoren. Twee zorgcoördinatoren zijn werkzaam op Het Braambos, dit zijn mevr. C. (Christine) Sarmiento, mevr. S. (Sonja) Nauta. Zij coördineren alle activiteiten die met zorgverbreding te maken hebben. Als ouder heeft u primair contact met de leerkracht(en) van uw kinderen.
Organisatiestructuur - van hiërarchie naar netwerk
Op Het Braambos ontwikkelen, optimaliseren en implementeren we samen het onderwijs. Verantwoordelijkheid geven en nemen is belangrijk op CBS Het Braambos. Iedere medewerker draagt daarin van zijn/haar positie mede een verantwoordelijkheid. Flexibiliteit, openheid en eigen verantwoordelijkheid staan centraal. De organisatie bestaat uit twee bouwen (groepen 1 t/m 4 en groepen 5 t/m 8). Deze bouwen komen maandelijks bijeen en er is sprake van roulerend voorzitterschap. Daarnaast zijn er op het Braambos diverse specialisten en zij vormen het hart van de organisatie. Iedere medewerker heeft de mogelijkheid zich te professionaliseren en daarmee te komen in het hart van de organisatie.
Directie
De dagelijkse leiding van de school berust bij de de directeur, dhr. R.J. (Johan) Alderden